Sunday, April 3, 2011

Відбулася зустріч з о. Тарасом Барщевським

Під час Великоднього посту до Торонта прибув о. Тарас Барщевський зі Львова.  Отець Тарас є професором на Українському Католицькому Університеті у Львові, де викладає Святе Письмо.

Отець Тарас  відбув великопосні реколєкції в дві парафії в Торонто, а саме у церкві святого отця Миколая, та в церкві Покрови пресвятої Богородиці.  Відтак він відбув до Сполучених Штатів Америки, до парохії св. Володимира і Ольги в Чикаґо, те теж відбув реколєкції.



Отець Тарас Барщевський є сином о. Івана Барщевського, який під сучасну пору обслуговує парафію Славонський Брод у Хорватії.  Отець Тарас народився 1969 р. у Баня Луці, коли його батько був парохом у Дев’ятині.  З 1982 по 1987 р. учився в Папській малій семінарії у Римі, а наступних два роки студіював фільософію на папському Університеті Ґреґоріана.

Відтак він відбув воєнну повинність в ЮНА.  Служів у містах Штіп і Куманово.

З 1990 по 1993 роки студіює теологію на тій же Ґреґоріані і в 1993 році приймає дияконські свячення з рук владики Мирослава Марусина в Римі.

Продовжує студії на Папському Біблійному Інституті до 1998 року.  У міжчасі, в 1994 році, одержує єрейські свячення з рук владики Славомира Мікловша у Крижевцях, Хорватія.

В 1995 році його запросили викладати Святе Письмо на Львівській Богословській Академії, яка згодом перейменувалася на Український Католицький Університет.  Ці завдання він виконує і сьогодні.

Брав участь у роботі над створенням Катехизму Української Греко-Католицької Церкви.

Громада українців, які походять з колишньої Югославії, побажала стрінутися з своїм земляком, і він з приємністю погодився.  Зустріч відбулася  27 березня у приміщеннях Суспільної Служби Українців Канади.  Отець Тарас цікаво говорив про своє покликання, свою роботу і своє життя в Україні, а так само про своє дитинство у Боснії і Хорватії.



На кінець зустрічі голова КОУКЮ Татяна Лепка вручила о. Тарасові пожертву в сумі 500 дол. на потреби Українського Католицького Університету у Львові.

МЛ



No comments:

Post a Comment